Doina

DOINA webgalleri www.doina.se

Sfinxen i Karpaterna Bucegi berg Rumänien en plats där mäktiga krafter mötts !!

En kraft jag bär i mig!

 

 

Doina

 

Doinas intresse för teckning och konst visade sig tidigt.Hon sökte redan som 10-åring in med arbetsprover till den berömda skolan Octav Bancila Art School i Iasi.

 

Där studerade hon och gick senare ut med Master of Arts.I Sverige väntade nya utmaningar och hon sökte sig till Nyckelviksskolan.Där lärde hon sig arbeta med nya material som trä, lera,metall och textil.1997 blev Doina antagen till vårsalongen på Liljevalchs. Doina utbildade sig sedan till bildlärare på Konstfack och studerade spanska på Stockholms universitet.

 

Därefter har Doina arbetat som konstnär på heltid. Hon vill gärna etablera direktkontakt med kunderna i sitt eget galleri i Vaxholm. Doina samarbetar dessutom med några gallerier i Stockholm.

En del av hennes verk har sålts på olika auktioner tex Barneby´s,Kaplans och Stockholms Stadsauktion mm .

Doina har rest en hel del och varit i olika världsdelar,Kambodja och Vietnam var mest spännande i Asien men också USA var intressant.

Hon har målat "life" flera gånger exempelvis i New Hampshire,Paris,Visby och Vaxholm.

Doina målar i olja på duk,panå och papper men jobbar även med andra material tex marmor och textil. Hon har utvecklat en egen teknik i sitt arbete med koppar.

Hon gör också träskulpturer och installationer av tex mjölkpaket.Hon gör även stora kompositioner i sin egen teknik. De senaste åren har det blivit mycket rött.

Original på papper har blivit Doinas signum där allt får plats; olja,akvarell,akryl...

Att ha ett öga för konst innebär att man ser till helheten och följer processen genom att träffa konstnärerna i deras ateljéer och se deras utställningar.

 

Doina har ställt ut, både samling och separata utställningar, på Millesgården, Liljevalchs,Gumessons, Stockholm, Grafioteket, Länsmansgården,Vaxholm,Väsbykonsthall mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sfinxen i Transilvanien Rumänien